17 Nisan 2012 Salı

Aygıt Yöneticisi

Aygıt Yöneticisi Nedir?
Aygıt Yöneticisi bilgisayarınıza bağlı aygıtların görüntülendiği bölümdür.šBu bölümde bilgisayara bağlı olan tüm aygıtların olduğu listeyi görebilirsiniz. Aygıt Yöneticisi ile bilgisayara bağlı bir aygıtı devre dışı bırakabilir veya o aygıtta herhangi bir sorun olup olmadığını Aygıt Yöneticisinde görebilirsiniz.šBunun haricinde bu listede bulunan bilgisayar aygıtları ile ilgili driver yükleme gibi işlemleri bu bölümden yapabilirsiniz. Windows XP , Vista ve Windows 7 sürümlerinin hepsinde Aygıt Yöneticisi mevcuttur. Muhtemelen Windows'un bir sonraki versiyonlarında da olacaktır.

AYGIT YÖNETİCİSİ İLE     NE YAPILABİLİR?
šAygıt Yöneticisi ile yukarıda belirttiğimiz gibi bilgisayarınıza bağlı olan aygıtların gerekli sürücü yükleme ve güncelleme işlemlerini bu bölümden yapabilirsiniz. šBu bölümde herhangi bir bağlı aygıtta sorun olursa o aygıtın üzerinde ünlem işareti görürsünüz. Aygıt üzerinde çıkan ünlem işareti ise o parçanın sürücüsü bilgisayara yüklenmemiş veya yanlış yüklenme sonucu oluşan bir sorun olduğunu gösterir.
šDenetim Masası->Sistem  ve Güvenlik->Sistem->Aygıt yöneticisi  komutlarıyla aygıt yöneticisi penceresine erişilir.
  Aygıt yöneticisi penceresinde bir aygıtın yanında sarı ünlem işareti varsa bu aygıt ile ilgili bir problem olduğunu belirtir. Ya yanlış bir sürücü yüklüdür ya ilgili aygıt için herhangi bir sürücü yüklenmemiştir ya da sürücü düzgün bir şekilde yüklenmemiştir.
  Aygıt yöneticisinde yeşil renkli bir soru işareti "?"  varsa  bu  aygıt için uyumlu bir sürücünün yüklü olduğunu ancak tüm işlevlerin kullanılamayabileceğini gösterir.
  Kırmızı "X" devre dışı bir aygıtı gösterir. Devre dışı bir aygıt, fiziksel olarak bilgisayarda bulunup kaynakları tüketen ancak korumalı mod sürücüsü yüklü olmayan bir aygıttır.